Letnia kuchnia ogrodowa. Warsztaty kulinarne

NABÓR ZAMKNIĘTY

fot. od: Magdalena Kulas

Kto choć raz próbował walczyć z chwastami, wie, że walka jest ostra, zacięta i nigdy się nie kończy. A więc czas zmienić taktykę - bądźmy przebiegli! Skoro nie możemy pokonać przeciwnika – wykorzystajmy go! Na początek zaprośmy go do stołu... A my zapraszamy Was na warsztaty kulinarne Letnia kuchnia ogrodowa. Będziemy robić potrawy z chwastów, ziół, owoców…
Warsztaty dla osób dorosłych i w wieku licealnym. Nie ma możliwości przyprowadzania ze sobą dzieci.

Ilość miejsc ograniczona, o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.
Zapisy pod adresem mailowym: latajacewarsztaty@gmail.com w tytule wiadomości prosimy napisać „letnia kuchnia”.
 
Kiedy: 16.VI.2015, wtorek, godz. 17-20, 1 spotkanie.
Gdzie: Centrum Kultury w Lublinie, pracownia Latających Warsztatów Rękodzieła nr 257a, II p.
Opłaty:
30zł za całość, płatne na zajęciach. W razie rezygnacji z kursu, opłaty nie zwracamy.
Prowadzenie: Magdalena Kulas (p. niżej).

Na warsztatach przećwiczymy piknikowe, letnie potrawy. Wykorzystamy proste składniki:
lędźwian, dzikie rośliny (popularnie zwane chwastami), zioła, owoce, warzywa i nabiał. Zrobimy coś do picia (napar, napój, koktajl), coś na garden party i coś na deser (nie słodki, owocowy).

Lista rzeczy do przyniesienia na warsztaty:
- nóż kuchenny do krojenia,
- deska do krojenia.

Magdalena Kulas – warsztaty kulinarne. Z przyjemnością od kilku lat gotuje zawodowo. Obecnie pracuje w restauracji Zielony Talerzyk. Interesuje się zdrowym żywieniem, dietą roślinną, potrawami regionalnymi, odrywaniem na nowo zapomnianych roślin. W kuchni uwielbia eksperymentować. Od roku prowadzi blog kulinarny www.cieszsiesmakiem.pl